Využijte dotaci 2 x 50 tisíc korun od Úřadu práce do roku 2025.

Platí i pro zaměstnané, OSVČ, rodičovskou dovolenou a studenty.

Kurzy za hubičku pro všechny – nechte si proplatit 82 nebo 100 procent ceny Úřadem práce

Naučit se spravovat sociální sítě, provozovat e-shop nebo vytvářet webové stránky nebylo nikdy jednodušší. Díky evropským dotacím teď mohou všichni zájemci bez ohledu na to, zda jsou zaměstnaní, na rodičovské dovolené, podnikají nebo studují, získat až dvakrát 50 tisíc korun na své vzdělávání. Stačí se přihlásit na některý z našich kurzů vypsaných v rámci programu Jsemvkurzu.cz pod hlavičkou Úřadu práce ČR.

Co se v článku dozvíte:

Jak získat finanční podporu 2x 50 tisíc korun? 

V době, kdy může používání umělé inteligence ohrozit existenci řady profesí, je jednoznačnou výhodou umět trhu práce nabídnout něco navíc – know-how nebo schopnosti, které vaše konkurence nemá. A cestou k nim je v první řadě vzdělání.

Místo desítek tisíc korun, které byste za jiných okolností sypali za kvalitní školení, teď můžete využít časově omezenou nabídku Ministerstva práce a sociálních věcí a nechat si proplatit kurzy až do výše dvakrát 50 tisíc korun.

  • Zaprvé se můžete přihlásit na takzvaný „Vzdělávací kurz“ zaměřený na zvýšení vašich digitálních schopností do výše 82 procent jejich ceny. A to celé můžete zopakovat i několikrát až do celkové výše 50 tisíc korun.
  • Zadruhé absolvujete náš akreditovaný kurz Specialista internetového obchodu, který patří do kategorie „Zvolené rekvalifikace“ a ÚP vám v tomto případě proplatí 100 procent ceny až do výše 50 tisíc korun.

 

Prakticky za hubičku tak znásobíte svou kvalifikaci a současně od nás získáte certifikát dokládající absolvování kurzu, kterým pak můžete oslnit budoucí zaměstnavatele nebo klienty. A nejlepší na tom je, že obě zmíněné možnosti můžete využít i v době, kdy jste takzvaně „v procesu“ – zaměstnaní, studujete, podnikáte nebo jste na mateřské či rodičovské dovolené – dotační program se totiž vztahuje na kohokoli staršího 18 let. Žádost o kurz přitom vyřídíte z pohodlí domova online. Ale pozor – možnost čerpat finanční podporu vyprší podle aktuálních informací ÚP na podzim 2025.

Nejbližší termíny vzdělávacích kurzů Edu partners vypsaných v programu Jsemvkurzu.cz:

Online marketing

Online

1.11. – 30.11. 2024

Copywriting

Online

1.11. – 6.12.2024

Tvorba www   

Online

4.11. – 29.11.2024

Grafika

Praha – prezenčně

4.11. – 6.12.2024

Adobe

Online

4.11. – 6.12. 2024

Sociální sítě

Online

11.11. – 19.12.2024

Grafika

Ostrava – prezenčně 

2.12. – 19.12.2024

Online marketing

Online

2.12. – 20.12. 2024

Tvorba www

Praha – prezenčně

25.11. – 13.12.2024

Jaká jsou podmínky pro získání dotace?

Přihlásit se na kurz a pořádat o finanční podporu můžete pomocí své datové schránky nebo některého z prostředků Identity občana (bankovní identita, NIA ID, eObčanka atd.). Pokud zatím nic takového nemáte, můžete si to jednoduše zařídit, informace k tomu najdete na stránce BankID. U rekvalifikačních kurzů je možné podat přihlášku také osobně prostřednictvím Úřadu práce.

Pro čerpání finanční podpory budete po dobu trvání kurzu vedeni v evidenci Úřadu práce ČR, a to buď jako uchazeč o zaměstnání nebo zájemce o zaměstnání. Což rozhodně neznamená, že musíte být nezaměstnaní, a navíc úřad samotnou skutečnost o vaší registraci v evidenci nikam nenahlašuje. Jakmile kurz absolvujete, z evidence budete automaticky vyřazeni (pokud při odeslání žádosti o kurz zakliknete tuto možnost).

Jak probíhá vyřizování žádosti?

  1. Přihlásíte se přes web Edu partners, který vás navede na platformu Jsemvkurzu.cz.
  2. Pamatujte na to, že přihlášku je potřeba podat nejméně 30 dní před zahájením kurzu. Poté kurz z nabídky kurzů zmizí.
  3. Jakmile Úřad práce schválí přihlášku, vystavíme vám v případě vzdělávacích kurzů zálohovou fakturu ve výši 18 % z ceny kurzu. Tu je potřeba uhradit před začátkem kurzu.
  4. Pro získání dotace je potřeba se účastnit aspoň 80 % lekcí kurzu. Proto budeme evidovat vaši docházku.
  5. Po absolvování kurzu vám pošleme osvědčení, v případě kurzu „Specialista internetového prodeje“ s profesní akreditací mu předchází zkouška.
  6. Po dokončení kurzu se můžete přihlásit na další kurz na platformě Jsemvkurzu.cz.

V případě nejasností či technických potíží s přihlášením se na nás neváhejte obrátit na telefonním čísle 733 531 532 nebo e-mailem na info@edu-partners.cz.